Sallad är inte tråkigt

Många associerar sallad med torra, gröna blad och några gurkskivor. Så behöver det inte alls vara. Se bara ovan: jag gjorde ikväll en sallad på ett kokt ägg, några skivor skinka, körsbärstomater, gurka, paprika och morot. Till det åt jag en fullkornsmacka med lite ost. Det blev jag mätt och belåten av.
Sallader är lätta att fixa i ordning, ta med sig och stoppa i sig. Perfekt lunchlåda för dig som inte har tillgång till mikro på jobbet/i skolan. Det är dessutom roligt att plocka runt med gaffeln och kombinera de godaste bitarna.
Här följer några tips på vad du kan stoppa i din matiga sallad:
Kokt ägg
Grillad kyckling
Köttbullar
Skinka
Kidneybönor, kikärter eller annan böna som faller dig i smaken
Fullkornspasta, bulgur eller quinoa
Avokado
Tomater
Gurka
Paprika
Salladsblad
Morot (slantad eller skalad i tunna skivor)
Majs
Hackad basilika
Rödlök
En klick crème fraiche eller grekisk yoghurt
En klick crème fraiche eller grekisk yoghurt
Nötter och frön (t.ex. solros-, pumpa-, eller linfrön)
Torkad frukt, t.ex. aprikoser eller tranbär
Äpple, nektarin eller apelsin (sötman bryter av och gör salladen mer "spännande")
Det finns så klart mycket mer, och det är bara din fantasi som stoppar dig. Blir du inte mätt så ät en macka till. Kolhydrater är inte farliga! Och sallad är inte tråkigt. Poff, så var två myter spräckta. Kom gärna med tips på din ultimata sallad!